Na nadchodzące 8 urodziny Browaru Stu Mostów postanowiliśmy uwarzyć wyjątkową serię piw. Każde z nich jest zrobione we współpracy z najlepszymi browarami na świecie. Chcieliśmy jak najlepiej uczcić ten wyjątkowy dla nas moment i cieszymy się, że jesteście z nami od początku! Dziękujemy, że pomagacie nam poszerzać horyzonty.
Piwo powstałe we współpracy z Zapiain Sagardoa. To właśnie od naszych przyjaciół, dwa lata temu dostaliśmy świeży sok z baskijskich jabłek. Połączyliśmy jego z naszym rocznym saisonem mieszanej fermentacji, który był fermentowany na skórkach winogron szczepu Muscaris. Następnie pozwoliliśmy mu fermentować wspólnie przez dwa lata. W efekcie powstało piwo, które łączy cechy naturalnych wytrawnych cydrów z Kraju Basków, naszego Saisona mieszanej fermentacji oraz charakteru winogron szczepu Muscaris.
STYL
Mix Fermentation Graff
Słód: jęczmienny, pszeniczny