Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Gose

Guava | Passion Fruit | Mango

W powietrzu coraz wyraźniej czuć już lato. Słoneczne, upalne dni postanowiliśmy więc przywitać w towarzystwie naładowanych po zawleczkę owocowym aromatem i niskoalkoholowych piw w stylu Gose oraz Berliner Weisse!

Pierwsze z nich uwarzyliśmy z dodatkiem zdrowej dawki słodu pszenicznego, płatków owsianych i soli morskiej, a następnie zakwasiliśmy w kotle z użyciem naszych domowych bakterii Lactobacillus i zmieszaliśmy z „tonami” puree z różowej gujawy, marakui i mango.

Spróbuj i poczuj jego orzeźwiającą, owocową moc!

 

Gose Guava, Passion Fruit & Mango

Idealne piwne orzeźwienie na słoneczne i upalne dni. Niskoalkoholowe, cierpkie i wypełnione po zawleczkę owocowym smakiem i aromatem. Stworzyliśmy je na bazie porządnej dawki słodu pszenicznego, płatków owsianych i soli morskiej, a następnie wzbogaciliśmy dodatkiem puree z różowej gujawy, marakui i mango spajając je tym samym w rześką, pyszną i maksymalnie pijalną całość!

Słody/ekstrakt:

Ekstrakt tego piwa nie należy co prawda do najwyższych, ale nie odbiera mu to charakteru. Duża ilość
słodu pszenicznego i płatków owsianych nadaje piwu jedwabistej konsystencji i sprawia, że jest maksymalnie pijalne.

Chmiel:

Pełni on w tym piwie rolę trzeciorzędną. Użyliśmy wyłącznie niemieckiej odmiany Tettnanger, aby
aby nadać mu łagodną goryczkę.

Drożdże:
Domowej hodowli szczep górnej fermentacji o bogatym profilu estrowym.

Owoce:
Wypełnione tropikalnym charakterem owoce guawy, marakui i puree z mango.

  • Styl: Fruited Gose
  • Parametry:
    • Ekstrakt: 12,5 %
    • Alkohol: 4,1 %
  • Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, chmiel, drożdże, sól morska
    • Słód: jęczmienny i pszeniczny, płatki owsiane
    • Chmiel: Tettnanger
    • Drożdże: House Ale
    • Dodatki: obfite ilości puree z guawy, mango i marakui
  • Wygląd: słomkowo-żółte, lekko zamglone i zwieńczone obfitą, kremowobiałą pianą.
  • Aromaty: tropikalny koktajl, kandyzowana guawa, dojrzałe mango.
  • Odczucie w ustach:
    • 1 – gęste
    • 2 – kwaśne
    • 3 – soczyste, owocowe
  • Temperatura serwowania: 8-10°C
  • Szkło: Shaker, Ale glass