W kolejnej, 11 już odsłonie piwa z serii WILD postanowiliśmy zaprezentować Wam naszą interpretację wywodzącego się z północno-wschodniej Francji piwo w stylu Bière de Garde.
Fermentowaliśmy je z udziałem naszego ekspresyjnego szczepu drożdży saison i mieszanki Brettamonyces, leżakowaliśmy przez rok w beczkach po Bourbonie (użytku wtórnego), a następnie kondycjonowaliśmy w butelkach przez okres 6 miesięcy.
Nie poddajemy ich procesowi pasteryzacji, dzięki czemu pozostają „żywe” i zmieniają się wraz z upływającym czasem, a każda butelka charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem!
Zachęcamy więc do wyposażenia w premierową butelkę (lub kilka) za pośrednictwem stron: www.conceptstumostow.pl lub www.piwnemosty.pl, aby poznać dziki smak tego Farmhouse Ale i zaobserwować różnice w jego smaku zachodzące wraz z czasem!
Okazję ku temu będziecie mieli już w ten piątek – 26 marca!