Co powiecie na „starego”, dobrego lagera w zupełnie nowej, dzikiej wersji?
Historia tego piwa dolnej fermentacji w stylu Farmhouse rozpoczęła się od naszego ukochanego WRCLW Pilsa i została zbudowana na kanwie jego receptury.
Po głównej fermentacji w niskich temperaturach z udziałem czystych w profilu drożdży typu lager i 5-ciu tygodniach leżakowania zaszczepiliśmy go dużą ilością dzikich drożdży Brettanomyces. Po wtórnej fermentacji został on również delikatnie nachmielony na zimno niemieckimi odmianami Hallertau Blanc i Mittelfruh.
W ten właśnie sposób powstało nasze 9. już piwo z serii WILD – owocowe i wytrawne, z czystym lagerowym finiszem i twistem nut #funky w tle!
Dołączcie do nas podczas weekendu premierowego na #Długosza2 we Wrocławiu lub wyposażcie w premierowe butelki on-line za pośrednictwem stron: www.conceptstumostow.pl lub www.piwnemosty.pl, aby poznać dziki smak nowego lagera stworzonego w mieście #100mostow!