CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Concept Stu Mostów

Concept Stu Mostów to połączenie sklepu firmowego, bistro i pracowni rzemieślników – piekarza, kucharza, serowara i ich współpracowników. Pieką precle do piwa, pieczywo na zakwasie i robią musztardę. Będą rozwijać te produkty. Na miejscu można zobaczyć ich pracę, napić się kawy, zjeść coś słodkiego, kupić kanapkę. Concpet jest uzupełnieniem oferty Browaru. Poprawił też możliwości zakupu szkła i pamiątek z Browaru.

Unikalność oferty buduje sąsiedztwo Browaru. Do produkcji precli, pieczywa i musztard używane jest piwo, brzeczka, słody i młóto browarniane. Ma to być miejsce przyjazne producentom i rolnikom, w którym spróbować będzie można, obok piwa i pieczywa na zakwasie, naturalnych serów czy mięsa. Kanapki od początku miały być wyszukane. Wszystkie dodatki są produkowane na miejscu, 100% hand made, na bazie autorskich przepisów. Wiele rzeczy zaczynamy słoikować. To dobra wiadomość, dla tych którzy od dawna pytali o możliwość zakupu produktów na bazie piwa i surowców używanych w Browarze. Ten projekt zamiesza na niejednej wrocławskiej półce z musztardą i przyśpieszy powrót tradycyjnych precli do piwa.

 

 

Precle do piwa i musztardy z brzeczką

Zdecydowaliśmy się produkować na większą skalę 2 najpopularniejsze produkty jakie powstają w kuchni pubu Browaru Stu Mostów. Tak aby można je było wziąć na wynos i więcej ludzi mogło ich spróbować. Unikalność oferty buduje sąsiedztwo Browaru. Do produkcji używane jest piwo, brzeczka, słody i młóto.

Naszym flagowym produktem są precle do piwa. Mają drożdżowo-słodowy smak, pachną jak pils, mają dobrą konsystencje i dłużej utrzymują świeżość. Wykorzystujemy specjalny piec piekarniczy i zaczynamy oferować regularne dostawy precli do wiodących pubów i multitapów we WRLCW. Więcej w >> PRECLE DO PIWA

Drugim naszym hitem są musztardy na bazie piwa. Gorczyce zalewamy octem i gorącą brzeczką, która jest słodka i świetnie zastępuję cukier. Proces gotowania ponawiamy i czekamy 3 tygodnie. Gorczyca wciąga w tym czasie całą brzeczkę. W smaku taka musztarda jest mocna, octowa i grubo mielona. To są prawdziwe musztardy. Nie ma w nich chemii. Oryginalna jest też ich konsystencja. Więcej w >> MUSZTARDY

Tę ofertę przygotowaliśmy dla delikatesów oferujących produkty regionalne. Oczywiście w pierwszej kolejności oferujemy ją stałym odbiorcom naszego piwa. Zależy nam na dotarciu do konsumentów, którym marka Browaru jest znana.

 

 

 

Concept to miejsce opracowywania receptur dań na bazie piwa i produktów pochodnych produkcji browarniczej. Miejsce ciekawe dla piwowarów i dla kucharzy. Miejsce spotkań i prawdopodobnych kolaboracji specjalistów różnych dziedzin. Tego typu działania bardzo pomagają Browarowi.

Cały czas pokazujemy różnice między produktami masowym a produkcją rzemieślniczą. W pubie od początku dużo pieczemy i gotujemy. Teraz zwiększamy nasze możliwości praktycznej edukacji. Chcemy pokazać, że produkcja rzemieślnicza smakowo zachwyca. Chcemy pokazać, że najlepsze produkty nie wyglądają idealnie i nie są w pełni powtarzalne. Dla ludzi jest ciekawe, że sery fermentują zależnie od pogody. My to pokazujemy bo kto raz poczuł różnice ten już zawsze szukał będzie rzemieślników.

Nie czujemy się pionierami. Obok wielu mini-browarów w Niemczech czy Anglii są piekarnie. Musztardy na bazie brzeczki są ciekawszą wersją znanych wszystkim musztard z dodatkiem piwa. Produkty są czymś naturalnym. Natomiast na nowy poziom chcemy wprowadzić współprace piwowarów z piekarzami i kucharzami. To ma przyśpieszyć rozwój kultury piwnej we WRCLW.

Concept Stu Mostów ma przetrzeć szlak. Jak Browar.

Zapraszamy na pierwszy łyk i pierwszy kęs!

 

Informacje kontaktowe:

tel 531-786-116
mail concept@100mostow.pl
www.facebook.com/ConceptStuMostow

NEWSLETTER

ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA I BĄDŹ NA BIEŻĄCO

-
mautic is open source marketing automation