Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

KOOPERACYJNY 6-PAK

Od 2014 roku niezmiennie stawiamy sobie za cel tworzenie piwa budującego mosty między ludźmi, miastami i krajami! Dzięki uznaniu oraz rozpoznawalności naszych piw zarówno w Polsce, jak i za granicą, oddajemy w Wasze ręce wyjątkowy sześciopak, będący ikoną kreatywnych kooperacji z jednymi z najlepszych browarów na świecie!

1 / VERDANT BREWING CO

Browar Verdant to z pewnością jednym z najbardziej docenianych browarów jeśli chodzi o warzenie chmielowych piw, dlatego też łącząc z nimi siły postanowiliśmy uwarzyć jasną i aromatyczną New England IPA. Piwo to jest przykładem prawdziwej współpracy, łączącej w sobie elementy procesów wypracowanych w browarze Verdant z naszym regularnym protokołem dotyczącym piw z gatunku Hazy IPA. Rezultatem jest NEIPA fermentowana mieszanką naszych drożdży typu ale i szczepu z browaru Verdant o nieco bardziej pomarańczowej barwie tryskające aromatem naszych ulubionych odmian chmieli w składzie Nelson Sauvin, Galaxy i Idaho 7 z farmy Hop Revolution.

 

New England IPA

Delikatna i stonowana baza słodowa pozwala lśnić użytej w procesie produkcyjnym mieszance nowofalowych chmieli amerykańskich i nowozelandzkich. Przygotujcie się na intensywne nuty szampana, sorbetu limonkowego, wina szczepu chardonnay, kandyzowanej pomarańczy i gujawy.

MORE-1

 

2 / BELLWOODS BREWERY

Uwarzone przez nas piwo jest pewnego rodzaju hołdem dla jednego z ich najbardziej znanych piw o nawie Jelly King. Nasza interpretacja jest oczywiście nieco inna niż oryginał, ale jego duch pozostał ten sam – chmielowy, cytrusowy i kwaśny. W procesie warzenia połączyliśmy ze sobą nasze najlepsze receptury piw w stylu NEIPA i zakwasiliśmy je czystym, cytrusowym szczepem Lactobacilus. Rezultatem jest produkt smakujący jak piwny sorbet limonkowy!

Double Dry Hopped Sour IPA

NEIPA zakwaszana w kotle domową mieszanką bakterii Lactobacillus i podwójnie chmielona na zimno z kilkoma odmianami amerykańskich chmieli oraz naszym ulubionym Galaxy z Australii. Pełna tropikalnych nut mango i marakui połączonych z intensywnym, cytrusowym aromatem. Zwieńczona czystą i orzeźwiającą kwasowością.

MORE-1

 

 

3 / CRAK BREWERY

Głównym celem browaru CRAK jest produkcja jak najlepszych piw i oferowanie ich odbiorcy w stanie maksymalnej świeżości! CRAK narodził się jako dźwięk zerwania z przeszłością, ponieważ zakup browaru był dla nich epokowym punktem zwrotnym. Jego drzwi otworzyły się po raz pierwszy w 2015 roku i od tego dnia robią to, do czego namawia tekst zamieszczony na jednym z produkowanych przez nich piw – Guerrilla: “walczcie o to, w co wierzycie, bo wszystko jest możliwe, wystarczy znaleźć właściwą drogę wykorzystania środków, które już posiadacie”.

Double Dry Hopped NEIPA with Coconut

Warzona z dodatkiem płatków owsianych, laktozy, podwójnie nachmielona na zimno i leżakowana z wiórkami kokosowymi NEIPA. Spodziewajcie się soczystej mieszanki tropikalnych nut chmielowych, takich jak ananas i gujawa, uzupełnionych intensywnym aromatem kokosa.

 

MORE-1

 

OTHER HALF BREWING

Ogromnym zaszczytem było móc pracować wspólnie z zespołem OH nad recepturą tego piwa. Dzięki wdrożeniu wielu cennych rad co do technologii produkcji piw chmielowych, udało nam się uwarzyć prawdziwie amerykańską, podwójnie chmielona na zimno IPA będącą najmocniejszym jasnym piwem z tego 6-paku.

Double Dry Hopped Double IPA

Pełna, jasna i wyrazista Double IPA, podwójnie nachmielona na zimno odmianami Strata, Citra i Motueka. Wypełniona jest nutami dojrzałego mango, cytryny Meyera, sorbetu mandarynkowego i aromatów określanych mianem “dunkness”.

MORE-1

 

WHIPLASH BEER

Kiedy zaczęliśmy rozmawiać z Alexem o tej współpracy, oldschoolowy Imperial Stout nie był naszą pierwszą myślą. Szczerze mówiąc, początkowo chcieliśmy uwarzyć coś bardziej nowofalowego i wzbogaconego o kilka dodatków. Po kilku rozmowach i dokładniejszym przemyśleniu sprawy, zdecydowaliśmy się jednak na prawdziwe, w pełni oldschoolowe piwo w stylu Imperial Stout. Bez zbędnych dodatków, o dużej zawartości ciemnych słodów i zbalansowane amerykańskimi odmianami chmieli. Rezultatem jest potężny, 10%, intensywnie palony Imperial Stout – nie tak słodki jak nowoczesne wersje, z większą goryczką i zwieńczony jeszcze ciemniejszą pianą.

Old School Imperial Stout

Oldschool`owy Imperialny Stout uwarzony z wykorzystaniem aż 6 różnych rodzajów słodów oraz nachmielony klasycznymi, amerykańskimi odmianami. Ekstraktywny, wyrazisty i wypełniony nutami palonymi oraz odsłodowym aromatem czekolady.

MORE-1

 

3 SONS BREWING CO

Filozofią browaru 3 Sons Brewing jest warzenie jak najlepszych piw i “projektowanie” smaku każdego z nich tak, aby było maksymalnie aromatyczne i niepowtarzalne. Niekonwencjonalne metody warzenia i nieszablonowe myślenie, to coś, co kręci ich najbardziej. Mając do wyboru jakość vs. ilość, zawsze postawią na jakość!

Imperial Pastry Stout with Cocoa nibs, Pecan nuts and Tonka beans

Bogaty, słodki i dekadencki Imperialny Stout inspirowany jednym z klasycznych południowych deserów. Wzbogacony dodatkiem cukru mlecznego – laktozy, ziarnami kakao, orzechami pekan i fasolą tonka.

MORE-1