DRIPPING to nasz najnowszy Pastry Sour Ale uwarzony na puszystej bazie złożonej z płatków owsianych, pszenicy i laktozy, a następnie kondycjonowane z dużą ilością puree z mango i passiflory oraz płatków kokosowych. Idealne połączenie owocowo-laktozowej słodyczy i kwaśności wzbogacone aromatycznymi nutami dojrzałego mango, kwaśnej passiflory i kokosa. Zwieńczenie stanowi intensywnie pomarańczowa barwą i długotrwała piana.
Dripping Pastry Sour Ale Mango | Passion Fruit | CoconutSłodko-kwaśna bomba owocowa wzbogacona dodatkiem owoców mango, marakui i kokosa. Dodatek laktozy skutecznie kontruje kwaśność pochodzącą od owoców i zakwaszania brzeczki w kotle z użyciem bakterii. Całość zwieńcza intensywnie pomarańczowa barwa do złudzenia przypominająca sok multiwitaminę. Niezwykle soczysta i pijalna mieszanka tropikalna. |
Słody / ekstrakt:
Prosty i… puszysty zasyp! Skomponowany na bazie mieszanki słodu jęczmiennego, pszenicznego i płatków owsianych.
Chmiele:
Użyliśmy jedynie odrobiny niemieckiego chmielu Hersbrucker.
Bakterie:
Piwo to zostało zakwaszone w kotle przy użyciu naszego domowego szczepu Lactobacillus. Pozwoliliśmy bakteriom pracować przez noc, aby obniżyć końcowe PH piwa tuż przed warzeniem.
- Parametry:
- Ekstrakt: 18,0%
- Alkohol: 6,5%
- IBU: 8
- Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, chmiel, drożdże
- Zasyp: Słód jęczmienny, pszeniczny; płatki owsiane
- Chmiel: Hersbrucker
- Drożdże: House Ale
- Wygląd: pomarańczowe, zwieńczone niską pianą. Kremowe.
- Aromaty: soczyste i tropikalne, pełne mango i passiflory.
- Odczucie w ustach:
- 1 – owocowe, wytrawne
- 2 – czystość, kwasowość
- 3 – słodki/mleczny finisz
- Temperatura serwowania: 9-12⁰C
- Szkło: Shaker, Ale glass